U bent hier

Nieuwe producten rond ouderenzorg

15 juli, 2015

Voor de veranderende zorg van uw oudere patiënten bieden wij u nu diverse praktische producten: e-learning voor de huisarts enPOH, het boek Protocollaire Ouderenzorg en groepsgewijze scholing. Ook wordt er hard gewerkt aan de herziening van het NHG-Standpunt Ouderengeneeskunde.

Dit nieuwe boek ondersteunt zowel de huisarts als de praktijkondersteuner bij het opzetten en systematisch organiseren van de ouderenzorg in de praktijk. Het woord ‘protocollair’ is misschien niet helemaal correct. Ouderenzorg richt zich bij uitstek op de behoeften en wensen van de individuele patiënt tegenover u. Maar de organisatie in de praktijk is wel protocollair op te zetten. Verder is er volop aandacht voor de uitvoering van de zorg, de samenwerking met andere zorgverleners en casuïstiek. En u krijgt digitaal toegang tot diverse ondersteunende documenten: vragenlijsten, voorbeeldprotocollen en checklists.  

Bestel hier.

NHG-leden/POH met NHG-account betalen € 27,93 (niet-leden € 39,90).

E-learning voor de huisarts

Het digitale Programma voor Individuele Nascholing (PIN) Ouderenzorg behandelt de kwetsbaarheid bij ouderen, het opstellen van een Individueel zorgplan en delier. Het boek Protocollaire Ouderenzorg ligt aan de basis van deze scholing. Deze PIN biedt ook inspiratie en nieuwe ideeën tot een nog betere zorg voor (kwetsbare) ouderen. PIN-abonnees hebben automatisch toegang en niet-abonnees betalen € 47,-.

E-learning voor de praktijkondersteuner

De rol van huisartsen en praktijkondersteuners in de ouderenzorg verschillen. Daarom is ook een e-PIN voor de POH over ouderenzorg ontwikkeld. Hierin zijn de verschillende invalshoeken uitgewerkt en wordt u als praktijkondersteuner wegwijs gemaakt in de nieuwste inzichten zoals beschreven in het boek Protocollaire ouderenzorg. POH met NHG-account betaalt € 20,93 (zonder account € 29,90).

Heeft u interesse in groepsgewijze scholing?

U kunt zowel deelnemen aan de Leergang Ouderengeneeskunde – Laego bouwstenen (huisarts en POH) of aan de NHG-Leergang Ouderengeneeskunde (huisarts). In september 2015 gaat een nieuwe NHG-Kaderopleiding Ouderengeneeskunde in Leiden van start.

Klik hier voor het dossier over Ouderenzorg.