U bent hier

NHG-Wetenschapsdag 2019 | Huisarts, patiënt en context

16 april, 2019

Op de hoogte blijven van huisartsgeneeskundig wetenschappelijk onderzoek naar de interactie tussen huisarts en patiënt, de context van de patiënt, en de concrete implementaties voor de huisartsenpraktijk? Kom dan naar de NHG-Wetenschapsdag 2019!

Gevarieerd programma 

Het jaarlijkse evenement voor huisartsgeneeskundig onderzoek heeft in 2019 het thema huisarts, patiënt en context. Volg op 21 juni 2019 plenaire lezingen van zowel Nederlandse als internationale sprekers. Hedwig Vos vertelt u bijvoorbeeld over de interactie tussen huisarts en patiënt en de context van de patiënt. Tony Avery presenteert zijn prijswinnende onderzoek over het patiëntperspectief, en Sander van Doorn, winnaar van de NHG-Wetenschapsprijs 2018, vertelt over screenen op hartfalen bij atriumfibrilleren. Ook kunt u in 4 rondes kiezen uit ruim 80 interactieve poster- en laptoppresentaties, voordrachten en workshops. Oftewel: een gevarieerd programma! 

Persoonsgerichte zorg 

De NHG-Wetenschapsdag 2019 vindt plaats in het Radboudumc in Nijmegen. Het thema van dit jaar past in de langdurige Nijmeegse traditie van aandacht voor persoonsgerichte zorg en voor de interactie tussen huisarts en patiënt. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde ziet communicatie, de specifieke context van iedere patiënt, en de invloed daarvan op de zorgvraag en de zorgverlening als de kern van persoonsgerichte zorg. 

Waarom deze dag niet missen?

Naast ophalen van nieuwe kennis en praktische toepassingen is er voldoende tijd voor bijpraten met uw collega’sideeën uitwisselen en nieuwe contacten opdoen 

U gaat naar huis met inzichten op basis van resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek, praktische tips voor in de praktijk en ideeën voor toekomstig onderzoek. 

Informatie en inschrijven 

Meer informatie over het programma en inschrijven is hier te vinden.