U bent hier

NHG-speld voor Richard Starmans

2 februari, 2017

Richard Starmans heeft op het GGZ-Symposium in Nieuwegein uit handen van bestuursvoorzitter Rob Dijkstra de NHG-speld ontvangen voor zijn buitengewone inzet voor het NHG.

In 2016 nam Richard afscheid als voorzitter van de NAS, een rol die hij 8 jaar heeft vervuld. Daarvoor was hij van 2004 tot 2008 lid van de NAS. Als stafmedewerker bij het NHG heeft Richard in de jaren negentig een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de standaarden. Sinds 2014 is hij voorzitter van de PsyHAG en is hij actief lid van de expertgroepen Laego, PalHAG en SeksHAG. Al zijn nevenfuncties heeft hij steeds gecombineerd met het werk in de huisartspraktijk in de Schilderswijk in Den Haag met bijzondere aandacht voor cultuur en gezondheid en voor mensen met lage SES en minderheden.

Richard Starmans bezit de kernwaarden van het NHG - kritisch, betrokken, deskundig en betrouwbaar - als geen ander en draagt dit al jarenlang uit met een niet aflatende energie en overtuigingskracht. Het NHG feliciteert hem van harte met de speld.