U bent hier

NHG-richtlijnenwebsite vernieuwd

11 juni, 2020

Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe richtlijnenwebsite, ontwikkeld door onze experts met behulp van ruim 300 huisartsen. De informatie is nu nog toegankelijker geschreven en bieden we 'gelaagd' aan. Zo zoekt en vindt u nog sneller de kennis die u nodig heeft voor, tijdens en na uw consult. Uiteraard beschikbaar via desktop, tablet en mobiel.

Met de nieuwe NHG-richtlijnenwebsite faciliteren en ondersteunen we u nog beter bij de diagnostiek, behandeling, informatievoorziening, het 'samen beslissen' en gericht kunnen verwijzen tijdens uw dagelijkse werk.

Samenvatting of volledige tekst

Wilt u snel en overzichtelijk de belangrijkste onderdelen uit een richtlijn weten? Kies dan voor de actuele samenvatting. Zoekt u specifiekere informatie? Switch eenvoudig naar de volledige tekst en navigeer met behulp van de duidelijke menukolom naar het onderdeel waar u op zoek naar bent. Kies voor 'details' (voorheen 'noten') voor nog meer achtergrondinformatie.

Het is mogelijk om de informatie te lezen vanaf het scherm of te printen. Ook hier kunt u kiezen of u de volledige tekst wilt printen of enkel de samenvatting. Door deze nieuwe functionaliteit is het opmaken van de bekende 'samenvattingskaartjes' verleden tijd geworden, doordat de website altijd de meest actuele informatie biedt.

Verbeterde koppeling met Thuisarts.nl

Bij iedere richtlijn vindt u in de rechterkolom relevante links naar onderwerpen op Thuisarts.nl. Praktisch tijdens een consult, om zo samen met de patiënt de beschikbare informatie te bespreken. Om de behandelrelatie te versterken en de regie bij de patiënt te bevorderen, ontwikkelen we ook steeds meer keuzetabellen. Door deze zo eenvoudig mogelijk te maken, helpen de richtlijnen ook bij het bieden van persoonsgerichte zorg.

Exclusief voor NHG-leden

Onze actuele richtlijnen zijn er voor iedereen die hierin geïnteresseerd is, maar natuurlijk hebben onze leden een streepje voor. Markeer uw favorieten, voeg notities toe en krijg gemakkelijk toegang tot instructiefilm. Vergeet daarom niet in te loggen, zodat u uw aanvullingen snel terugvindt. In deze korte video vertellen we u graag meer over de voordelen van de nieuwe website.

 

 

Ervaar het zelf

Is het uw eerste kennismaking met de vernieuwde omgeving? Neem dan twee minuten de tijd om deze animatievideo te bekijken. Zo weet u direct waar u welke faciliteiten en mogelijkheden kunt vinden die de website te bieden heeft. U vindt de video trouwens ook bij iedere richtlijn in de rechterkolom.

Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar uw ervaringen en wat er misschien nog beter kan. Stuur uw vragen, tips of opmerkingen daarom naar info@nhg.org. Wij waarderen dit enorm en zo zorgen we er met elkaar voor dat de getoonde informatie zo goed mogelijk aan blijft sluiten bij uw wensen en behoeften en de dagelijkse praktijk.