U bent hier

Monique de Vries vervult nieuwe functie van directeur bedrijfsvoering

9 maart, 2017

Op 16 februari jl. is Monique de Vries bij het Nederlands Huisartsen Genootschap gestart als directeur bedrijfsvoering. Deze nieuwe functie is gericht op het integraal management van alle bedrijfsvoeringsprocessen om de primaire activiteiten van het NHG optimaal te faciliteren.

Met Monique de Vries (58) heeft het NHG veel ervaring binnengehaald op het vlak van bedrijfsvoering in een wetenschappelijke setting in het medische veld. Monique studeerde Farmacie in Leiden en is daar ook gepromoveerd. Zij zette haar loopbaan voort als stafmedewerker Wetenschapsbeleid van de Medische faculteit van de UvA en werkte daarna als Research manager in het AMC. Eind 1998 stapte ze over naar de Universiteit Utrecht waar ze – eerst bij Farmacie en 4 jaar later bij Diergeneeskunde – als faculteitsdirecteur verantwoordelijk was voor de volledige bedrijfsvoering rond onderwijs, onderzoek en dierenziekenhuis.

De afgelopen zes jaar is Monique als zelfstandig adviseur en interim manager actief geweest in zorg en onderwijs. Daarnaast is ze al geruime tijd bij verschillende organisaties actief als toezichthouder en onlangs benoemd tot adviseur van het CIZ. Ze kiest er bewust voor om weer een langduriger en duurzame verbintenis aan te gaan met een organisatie op een maatschappelijk relevant terrein.

Monique de Vries: “Ik ben blij me nu voor langere tijd en in dit domein te kunnen inzetten. Bij het NHG wordt met veel passie gewerkt aan de kwaliteit van medische zorg. Ik zie ernaar uit mijn steentje bij te dragen aan het werk van – én het werken bij – het NHG.”

Het NHG is verheugd met de expertise en de inspiratie die Monique meebrengt en we verwachten dat ze de organisatie van het verenigingsbureau en daarmee van onze hele vereniging van huisartsen verder kan professionaliseren.