U bent hier

Maakt u al gebruik van het NHG-Formularium?

10 november, 2021

Het NHG-Formularium is actueel, betrouwbaar en compleet. Door het NHG-Formularium te gebruiken, bent u verzekerd dat u voorschrijft volgens de meest recente NHG-Richtlijnen. Ons formularium is ter ondersteuning tijdens het consult of als naslag beschikbaar. Vaak in uw HIS maar altijd via de NHG-Rx app en formularium.nhg.org.

8 zekerheden van het NHG-Formularium 

Met het NHG-Formularium weet u zeker dat u handelt volgens de meest recente NHG-Richtlijnen. Het NHG-Formularium biedt 8 zekerheden: 

  1. Volledig 
  2. Patiëntgericht 
  3. Snel en efficiënt 
  4. Actueel 
  5. Transparant  
  6. De beroepsstandaard  
  7. Oog voor kosten 
  8. Altijd en overal beschikbaar 

 

In onze nieuwste film lichten we de zekerheden toe, kijkt u mee?

 

 

Exclusief voor NHG-leden 

Het NHG-Formularium is beschikbaar in de meeste HIS-sen, via de NHG-Rx appExclusief voor NHG-leden is het NHG-Formularium als naslagfunctie beschikbaar via formularium.nhg.org. In de naslag omgeving vindt u de indicaties uit het NHG-Formularium via een inhoudsopgave geordend op orgaansysteem. Deze functie is vergelijkbaar met het vroegere zakboek Farmacotherapie voor de huisarts. De naslagfunctie toont  welke patiëntkenmerken en co-morbiditeit of leeftijd belangrijk zijn bij een therapie of voorschrift.    

> Benieuwd? Kijk op formularium.nhg.org.

Deel uw feedback 

Wij werken continu aan het NHG-Formularium, van vorm tot inhoud. Waar bent u blij mee of welke wensen heeft u nog? 

Informatie farmacotherapie op nhg.org herzien  

Op onze website is alle informatie over farmacotherapie in de huisartsenpraktijk herzien en opnieuw vormgegeven. Op de vernieuwde pagina vindt u informatie over hoe wij u ondersteunen met het ontwikkelen van betrouwbaar en veilig medicamenteus beleid en hoe u dit toepast met het NHG-Formularium. Ook vindt u informatie over NHG-Standpunten, praktische documenten en voorbeelden van farmacotherapie op Thuisarts.nl. 

> Ga naar het herziene onderdeel Farmacotherapie in de huisartsenpraktijk.