U bent hier

Lever praktijkgegevens voor verzekeraars in een keer aan

27 februari, 2017

Sinds 2016 kunt u in één keer uw praktijkgegevens aanleveren voor alle zorgverzekeraars via het VECOZO-zorgportaal. Inmiddels heeft een groot aantal huisartsen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Heeft u dit nog niet gedaan, dan kunt u dit alsnog doen via www.vecozo.nl.

Tot voor kort vroegen zorgverzekeraars los van elkaar praktijkgegevens bij u op. Om de administratie voor u te beperken heeft de LHV met zorgverzekeraars afgesproken dat zij deze gegevens een keer per jaar centraal uitvragen. Dit betekent dat u één lijst controleert en waar nodig aanvult. Nu invullen bespaart u bovendien tijd in de toekomst: in volgende jaren hoeft u de gegevens alleen bij te werken. Verandert er iets door het jaar heen, dan kunt u uw gegevens in het VECOZO-portaal altijd aanpassen.

Hoe werkt het?

U vindt uw gegevens in het VECOZO-portaal. Op basis van bronnen als het AGB-register en de Kamer van Koophandel is ongeveer de helft al ingevuld. Het controleren en aanvullen van de informatie werkt als volgt:

  1. De VECOZO-contactpersoon logt in met zijn persoonlijke certificaat op www.vecozo.nl.
  2. Klik na het inloggen rechtsboven op de AGB-code van uw praktijk.
  3. Controleer of alle AGB-gegevens nog juist zijn.
  4. Via het tabblad ‘aanvullende gegevens’ komt u bij de vragenlijst waarmee u de ontbrekende gegevens invult. Om bij dit tabblad te komen, klikt u op de naam van de onderneming of vestiging.

Meer informatie

De zorgverzekeraars gebruiken de door u ingevulde informatie voor hun zorginkoop en contractering. Een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden vindt u op www.agbcode.nl. Voor vragen over het aanleveren van de praktijkinformatie kunt u ook contact opnemen met Vektis via 0900 242 26 33 of info@agbcode.nl.