U bent hier

Inschrijving NHG-Congres 2019 geopend!

30 augustus, 2019

De inschrijving voor het NHG-Congres 2019 – op vrijdag 15 november in Maastricht – is geopend. Het thema is: ‘Relax, het is gewoon complex’ – omgaan met complexe zorgvragen in de dagelijkse praktijk. Inschrijven kan via www.nhgcongres.nl. NHG-leden krijgen tot 30 september € 100 korting!

Praktische handvatten 

Het NHG-Congres 2019 belooft een inspirerende dag te worden, met verschillende nationale en internationale sprekers en tientallen workshops, sessies en trainingen. De dag is erop gericht om niet alleen in theorie complexe zorgvragen de revue te laten passeren, maar juist om praktische handvatten, ideeën voor samenwerking en nieuwe inzichten te bieden aan huisartsen die zij direct de volgende dag in hun eigen praktijk kunnen inzetten. 

Sneakpreview 

Iona Heath is gepensioneerd huisarts uit Londen en voormalig voorzitter van de UK Royal College of General PractitionersZe is een van de keynotesprekers. In haar speech gaat Heath in op de complexiteit op microniveau in relatie met patiënten. Zij spreekt lovend over Nederland als voorloper op het gebied van het opstellen van medische richtlijnen. Maar, zegt ze, ‘elke mooie ontwikkeling heeft ook een keerzijde’. Het risico bestaat dat door het te strak hanteren van richtlijnen, patiënten te makkelijk in hokjes worden gestopt en het zorgproces wordt gesimplificeerd. Heath: ‘Creëer ruimte voor twijfel over je beslissingen als arts.’ Zij pleit ervoor om iedere patiënt als uniek en complex te beschouwen. ‘Een richtlijn is niet zaligmakend. De complexiteit van patiënten legitimeert het zelf denken en uitproberen door artsen.’ 

Gevarieerd programma 

Naast de verschillende keynotesprekers zijn er diverse semiplenaire en kleinere sessies. De onderwerpen variëren van communiceren met patiënten met SOLK tot complexe problematiek bij ouderen ontrafelen, en van emotionele onrust bij de huisarts tot doelgericht samenwerken in een MDO.

Inschrijving en korting voor NHG-leden 

Inschrijven voor het NHG-Congres 2019 kan via www.nhgcongres.nl. Op deze website vindt u ook uitgebreide informatie over het programma, de sprekers en de verschillende sessies. Snel inschrijven loont! NHG-leden die zich vóór 30 september inschrijven, ontvangen een korting van  100.