U bent hier

Gratis PIN (e-learning) over ADEPD

13 februari, 2015

Vanaf vandaag is er een digitaal Programma Individuele Nascholing (PIN) over Adequate Dossiervorming met het Elektronisch Patiëntendossier (ADEPD) beschikbaar. Deze e-learning is gratis voor NHG-leden, aios-leden en praktijkondersteuners, die een poh-account bij het NHG hebben. De inhoud van de PIN is volledig gebaseerd op de herziene NHG-Richtlijn ADEPD uit 2013. De PIN is geaccrediteerd voor 1 uur voor zowel de huisarts als poh.

Wat biedt de PIN u?

U leert de algemene principes van ADEPD en hoe om te gaan met de implementatie in uw eigen praktijk. Daarnaast is er aandacht voor de uitgangspunten, knelpunten en adviezen rondom het registreren volgens ADEPD.  Ook worden de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot het registreren besproken. Per HIS kan de invoering en de uitvoering van bepaalde onderwerpen verschillen.

Voordelen op een rijtje

De PIN biedt u en uw praktijkondersteuner vele praktische adviezen, hoe en waar u rele­vante informatie het beste in het EPD kunt vastleggen. Hierdoor kunt u uw relevante patiëntgegevens eenduidig, goed gestructureerd en snel terugvinden in uw HIS. Dit geeft u tevens een goede basis voor uitwisselbaarheid van gegevens tussen de verschillende zorgverleners. Tot slot biedt ADEPD ook hulp bij uw consulten, medicatiebewaking, berekening van indicatoren en kwaliteitsrapportages.

Toegang tot PIN ADEPD

Ga naar www.nhg.org en klik bovenin het scherm op ‘inloggen’. Vul dan uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik (na inloggen) dan opnieuw bovenin het scherm op ‘mijn e-producten’ voor uw toegang tot de digitale NHG-producten. Klik in het productenoverzicht op PIN ADEPD.
Bent u al ingelogd, ga dan direct naar PIN ADEPD.