U bent hier

Gereviseerde standaard CVRM beschikbaar in NHGDoc

8 januari, 2020

Het gereviseerde domein Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM), gebaseerd op de laatste herziening van de NHG-Standaard, is nu beschikbaar in NHGDoc.

Wat is er nieuw?

Alle wijzigingen in de aanbevelingen uit de herziene NHG-Standaard CVRM zijn opgenomen. NHGDoc berekent automatisch het risico op sterfte aan hart- en vaatziekten op basis van de gegevens in het dossier. Dient het risico geschat te worden op basis van de SCORE-tabel? Dan wordt in het advies het risico op sterfte uitgedrukt als percentage. Dankzij het uitgelichte blokje in de SCORE-tabel is binnen één oogopslag het risico van de desbetreffende patiënt zichtbaar.

NHGDoc maakt een totaaloverzicht van het cardiovasculair risicoprofiel van de patiënt. Alle reeds bekende risicofactoren en alle factoren die nog onbekend zijn of uitgevraagd dienen te worden, staan op één plek. Overzichtelijk en tijdbesparend. NHGDoc identificeert patiënten met een vermoedelijk verhoogd cardiovasculair risico, die in aanmerking komen voor het opstellen van een cardiovasculair risicoprofiel.

Ook staan voortaan alle medicatie-adviezen met betrekking tot bloeddruk- en cholesterolverlaging onder de module CVRM in NHGDoc. De diagnostiek voor diabetes mellitus type 2 is opgenomen in de module DM2 en niet langer onder de module CVRM.

Medicatie-adviezen geoptimaliseerd

  • Er wordt rekening gehouden met de dosering van de medicatie (indien mogelijk).
  • Er wordt pas een advies gegeven met betrekking tot intensivering van medicatie als de controle van de streefwaarde (bloeddruk of LDL-cholesterol) verhoogd is ná het starten van de medicatie.
  • Als er een intolerantie is voor statine, of als een reden is aangegeven om geen statine te gebruiken, houdt NHGDoc hier rekening mee.

Een overzicht van alle wijzigingen, toevoegingen en verbeteringen is te vinden op nhgdoc.nl.