U bent hier

Nieuwsberichten

Aftrap Stoptober: 8 september 2017

21 juli, 2017

8 september 2017 start voor alweer de vierde keer de campagne Stoptober ‘’28 dagen niet roken”! Wilt u dit jaar ook een bijdrage leveren?

Campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken’ van start!

9 september, 2016

Na het succes van afgelopen twee jaar, gaat 9 september om 13.00 uur de campagne Stoptober weer van start. U kunt vanaf deze datum meedoen door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober kort benoemen bij uw rokende patiënten en een visitekaartje meegeven. Zij kunnen op www.stoptober.nl alle informatie vinden en zich inschrijven.

Op weg naar een rookvrije generatie

2 november, 2015

Drie gezondheidsfondsen, Hartstichting, KWF en Longfonds, zijn vandaag een campagne gestart voor een rookvrije generatie. De campagne onder de titel ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ omvat onder meer een tv-commercial en een website.

Nieuwe NHG-Zorgmodules Leefstijl

3 september, 2015

In de nieuwe Zorgmodules Leefstijl staan richtlijnen over leefstijladvisering rondom de thema’s roken, alcohol, voeding en bewegen, voor de huisarts en andere zorgverleners. Voor de patiënt zijn informatie en adviezen op Thuisarts.nl te vinden.

Nieuw landelijk formulier Stoppen met roken zorg

12 maart, 2015

Het Partnership Stop met Roken, de Long Alliantie Nederland en ZN hebben eind 2014 het landelijk uniform aanvraagformulier Stoppen met roken zorg ontwikkeld en vastgesteld. Met dit formulier kan deze zorg worden aangevraagd bij alle zorgverzekeraars. Dit formulier vervangt daarmee de formulieren van de afzonderlijke zorgverzekeraars.

NHG ondersteunt aanbevelingen over tabaksbeleid

28 januari, 2015

Gisteren presenteerde de Alliantie Rookvrij Nederland het FCTC (Framework Convention on Tobacco Control) schaduwrapport. Hierin staan aanbevelingen aan de Nederlandse overheid om meer maatregelen te nemen om het gebruik van tabak te ontmoedigen. Het NHG onderschrijft als lid van de Alliantie deze aanbevelingen.