U bent hier

Nieuwsberichten

Gratis PIN Samenwerken aan gezondheid in de wijk

13 september, 2018

De PIN Samenwerken aan gezondheid in de wijk luidt de start van PIN-jaargang 22 in. Deze PIN is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS en in samenwerking met het RIVM. NHG-leden, aios en praktijkondersteuners met een poh-account kunnen de PIN kosteloos maken in de digitale leeromgeving. U krijgt voor de PIN 2 accreditatiepunten.

Landelijke publiekscampagne rondom de Persoonlijke Gezondheidscheck

23 december, 2016

Vanaf 22 december kunnen 200.000 Nederlanders kosteloos deelnemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck door een publiek-private samenwerking tussen de Hartstichting en Unilever. Bij deelname ontvangen mensen een gezondheidsrapport met concrete handvatten om een gezonde leefstijl toe te passen én vol te houden. Deze landelijke publiekscampagne betreft de eerste concrete invulling van de beweging Heel Nederland Gezonder. Als huisarts kunt u hier vragen over krijgen van patiënten.

Nieuwe NHG-Zorgmodules Leefstijl

3 september, 2015

In de nieuwe Zorgmodules Leefstijl staan richtlijnen over leefstijladvisering rondom de thema’s roken, alcohol, voeding en bewegen, voor de huisarts en andere zorgverleners. Voor de patiënt zijn informatie en adviezen op Thuisarts.nl te vinden.

Overzicht online leefstijlinterventies

1 april, 2015

Vraagt u zich als huisarts of praktijkondersteuner wel eens af naar welke online interventie of app u een patiënt kunt doorverwijzen die iets wil doen aan zijn leefstijl?

NHG ondertekent Nationaal Programma Preventie

5 februari, 2014

Vandaag was het startschot van Alles is Gezondheid, het Nationaal Programma Preventie van VWS. Met het ondertekenen van een ‘pledge’ betuigt bestuursvoorzitter Rob Dijkstra namens het NHG steun aan dit programma.