U bent hier

Nieuwsberichten

Heel Nederland Gezonder: persoonlijke preventie voor iedereen

12 december, 2016

De LHV en het NHG omarmen het concept om alle Nederlanders een betrouwbare en laagdrempelige voorziening aan te bieden op het gebied van persoonlijke preventie. In het huidige zorgsysteem is nog geen duurzaam organisatie- en financieringsmodel voor (landelijke) preventievoorzieningen. Door de inzet van de Persoonlijke Gezondheidscheck willen we dit realiseren.

Inschatten gezondheidsrisico’s overzichtelijker met Persoonlijke Gezondheidscheck

30 juli, 2015

Nederlanders blijken het risico dat ze lopen op diabetes, nierschade of hart- en vaatziekten niet goed in te schatten na het invullen van www.testuwrisico.nl. Risico’s van 30 of 40 procent vinden ze wel meevallen, terwijl experts bij dit soort risico’s meteen aan de bel trekken.

Nieuwe publieksinformatie over risico’s gezondheidschecks

11 mei, 2015

Vandaag verscheen de publieksbrochure ‘Preventief medisch onderzoek. Wel of geen gezondheidscheck?’ van de KNMG. Deze geeft informatie over de voor- en nadelen van gezondheidschecks en is bedoeld om burgers te helpen bij de keuze om wel of niet zo’n test te doen. De brochure sluit aan op de Richtlijn Preventief Medisch Onderzoek waaraan het NHG heeft meegewerkt, en op de informatie over check-ups op Thuisarts.nl.

Minister positief over Persoonlijke Gezondheidscheck

27 maart, 2015

Sinds de lancering eind februari van de Persoonlijke Gezondheidscheck, hebben ruim 75.000 mensen een persoonlijk gezondheidsrapport aangemaakt via www.persoonlijkegezondheidscheck.nl. Een mooie eerste stap in het zelf aan de slag gaan met de eigen gezondheid. Minister Schippers van VWS laat deze week in haar antwoorden op Kamervragen zien dat ze het nieuwe instrument waardeert.

Persoonlijke Gezondheidscheck gelanceerd

24 februari, 2015

Vandaag lanceert het NHG samen met diverse partners de Persoonlijke Gezondheidscheck: het wetenschappelijk onderbouwde antwoord op het versnipperde aanbod van losse, vaak onbetrouwbare gezondheidstesten. De Persoonlijke Gezondheidscheck komt voort uit het PreventieConsult, de COPD-risicotest en het PreventieKompas.