U bent hier

Nieuwsberichten

Triageprotocol ebola aangepast

20 mei, 2015

De lijst met endemische gebieden is aangepast in de triagestandaarden in de huisartsenzorg. Liberia is als endemisch gebied verwijderd.

RIVM onderzoekt informatiebehoefte ebola

12 december, 2014

Het RIVM wil graag weten hoe tevreden u bent over de ebola-informatie die beschikbaar is en of u nog andere behoeften heeft met betrekking tot de voorlichting en bestrijding.

Triageprotocol ebola aangepast

3 december, 2014

De lijst met endemische gebieden is aangepast in de ebola triagestandaarden in de huisartsenzorg: Congo is verwijderd, en Bamako (hoofdstad Mali) is toegevoegd.

Wat u als huisarts moet weten over Ebola

28 november, 2014

In afstemming met het RIVM hebben NHG,LHV en InEen de belangrijkste informatie voor huisartsen verzameld over de voorzorgsmaatregelen voor de ziekte Ebola.

Landelijk Ebola-informatienummer opengesteld

20 oktober, 2014

Sinds vandaag kunnen mensen met vragen over Ebola het gratis landelijke telefoonnummer 0800 – 0480 bellen. Het informatiepunt is bedoeld voor algemeen publiek en is op werkdagen geopend van 8.00 – 18.00 uur. Als het nodig is worden mensen doorverwezen naar andere instanties voor specifieke informatie.

Triageprotocol ebola

3 september, 2014

De ebola-uitbraak in West-Afrika breidt zich uit. De kans op introductie in Nederland wordt desondanks nog steeds erg klein geacht. Mocht u bij een patiënt een vermoeden hebben van een ebola- infectie, volg dan het door RIVM, NHG en AmbulanceZorg Nederland opgestelde triageprotocol.

Informatie over ebola-uitbraak West-Afrika 2014

20 augustus, 2014

De ebola-uitbraak in West-Afrika breidt uit. De kans op introductie in Nederland wordt desondanks nog steeds erg klein geacht. Mocht u een patiënt, die recent is teruggekeerd uit Guinee, Sierra Leone, Liberia of Nigeria, verdenken van een ebola infectie, dan vragen we u direct contact op te nemen met de GGD (www.ggd.nl).