U bent hier

CVRM risicocalculator – nieuw in NHGDoc

1 oktober, 2020

Met de CVRM risicocalculator in NHGDoc berekent u eenvoudig het geschatte 10-jaarsrisico op sterfte aan hart- en vaatziekten van een patiënt. NHGDoc vult hierbij informatie over de risicofactoren al zoveel mogelijk automatisch in op basis van de meest recente metingen uit het patiëntdossier. Het is ook mogelijk om metingen handmatig in te voeren of te wijzigen.

De berekening van het 10-jaarsrisico op sterfte aan hart- en vaatziekten is gebaseerd op de uitgangspunten, eisen, aanbevelingen en rekenformules voor de vernieuwde SCORE-tabel, zoals opgenomen in de NHG-Standaard CVRM 2019.

De voordelen op een rij:

  • NHGDoc vult informatie over de risicofactoren automatisch in, op basis van de meest recente metingen uit het patiëntdossier. Dat scheelt tijd!
  • Grafiek van 10-jaarsrisico op sterfte aan hart- en vaatziekten van patiënt én van referentie-patiënt met normaalwaarden.
  • Mogelijk om metingen aan te passen, om o.a. het effect van leefstijl (bijv. stoppen met roken) en additionele behandelopties (bijv. bloeddrukverlaging) aan de patiënt te laten zien.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Cherique Koster, praktijkondersteuner somatiek bij Medisch Centrum Dorp in Houten, heeft als één van de eersten in Nederland de CVRM risicocalculator getest: “Ik vind de risicocalculator zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Door de visuele weergave aan de patiënt te laten zien, krijgt de patiënt meer inzicht in waar hij nu staat en wat dit betekent voor de toekomst.”

Meer informatie over de CVRM risicocalculator vindt u op de website van NHGDoc.