U bent hier

Call for abstracts NHG-Wetenschapsdag - Bruggen bouwen tussen onderzoek en praktijk

22 december, 2017

Resultaten van huisartsgeneeskundig onderzoek zijn relevant en vinden hun weg naar richtlijnen en daarmee naar de praktijk, denken we. Maar is dat ook zo? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de NHG-Wetenschapsdag op 8 juni in VUmc Amsterdam. Als u een bijdrage wilt leveren in de vorm van een voordracht of korte presentatie, dan ontvangen wij uw abstract graag voor 1 februari.

Internationaal woedt een discussie over research waste in de biomedische wetenschappen: de verspilling door onderzoek met weinig relevante vraagstellingen, rammelende onderzoeksopzetten en het niet publiceren van onwelgevallige resultaten. Hoe zit dat met ons huisartsgeneeskundige onderzoek?

Doen we het goede onderzoek en doen we het goed? Hoe zorgen we ervoor dat ons onderzoek goed aansluit bij vragen die in de huisartsenpraktijk leven? En hoe zorgen we dat de resultaten van ons onderzoek ook weer bij de huisarts terechtkomen?

Interessante vragen die tijdens de NHG-Wetenschapsdag  aan de orde zullen komen. Het NHG ziet uw aanmelding graag tegemoet! Abstracts moeten voor 8 februari binnen zijn.