U bent hier

Bevolkingsonderzoek darmkanker… wat is nieuw?

29 oktober, 2013

De komende tijd ontvangen huisartsenpraktijken diverse materialen ter voorbereiding op het bevolkingsonderzoek darmkanker, dat per januari 2014 van start gaat. In november verschijnt een gratis internet-PIN, later gevolgd door een NHG-Standpunt en een informatiepakket. Ook zijn diverse regionale scholingsbijeenkomsten georganiseerd.

Actuele informatie over bevolkingsonderzoek darmkanker

De voorbereidingen op het bevolkingsonderzoek darmkanker, dat in januari 2014 van start gaat, zijn in volle gang. De komende maanden ontvangen alle huisartsenpraktijken verschillende materialen:

  • Begin november krijgt u een uitnodiging van de screeningsorganisatie voor regionale geaccrediteerde scholingsbijeenkomsten voor huisartsen en doktersassistenten. De bijeenkomsten vinden plaats vanaf januari 2014 en worden medegeorganiseerd door WDH’s en NHG
  • Medio november verschijnt een gratis internet-PIN (Programma voor Individuele Nascholing), geaccrediteerd voor 2 uur. De PIN is beschikbaar via de NHG-website.
  • In het decembernummer van Huisarts en Wetenschap vindt u het NHG-Standpunt over het bevolkingsonderzoek darmkanker.
  • Begin januari 2014 volgt een informatiepakket met onder andere een NHG-Praktijkhandleiding voor huisarts en assistente, alsmede alle voorbeeldmaterialen van het bevolkingsonderzoek (ontlastingstest, folder, informatiekaart)
  • Via nhg.org kunt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen