U bent hier

Bevolkingsonderzoek darmkanker nu gestart

8 januari, 2014

Per 1 januari 2014 is het nieuwe Bevolkingsonderzoek Darmkanker gestart. In het hele land worden regionale scholingsbijeenkomsten voor huisartsen en doktersassistenten georganiseerd. Een groot deel hiervan wordt door NHG-Scholing verzorgd. Ter voorbereiding op deze scholingsbijeenkomsten zijn er verschillende materialen beschikbaar.

Voorbereiding op scholingsbijeenkomsten

Recent heeft u via de screeningsorganisaties een uitnodiging ontvangen voor de regionale scholingsbijeenkomsten over het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. U kunt zich voor deze bijeenkomsten met onderstaande (gratis) materialen voorbereiden:

Compleet informatiepakket

In de loop van januari 2014 ontvangen alle huisartsenpraktijken een informatiepakket met onder andere de NHG-Praktijkhandleiding Bevolkingsonderzoek Darmkanker (pdf) voor huisartsen en assistenten, voorlichtingsmaterialen en een voorbeeld van een uitnodigingsset (ontlastingstest, folder, informatiekaart). Deze materialen ondersteunen de huisartsen en praktijkassistenten bij de uitvoering en organisatie van dit nieuwe bevolkingsonderzoek.

Meer informatie?

Op de speciale pagina: www.nhg.org/darmkanker vindt u alle materialen bij elkaar en ook de meest actuele informatie over het Bevolkingsonderzoek darmkanker.