U bent hier

Bestuursvoorzitter Rob Dijkstra neemt afscheid van het NHG

13 februari, 2019

Na 12 jaar neemt Rob Dijkstra afscheid van het NHG. Hij was de laatste zes jaar bestuursvoorzitter van de wetenschappelijke vereniging. Met de Raad van Toezicht is afgesproken dat Dijkstra zijn werkzaamheden per 1 juni 2019 zal beëindigen zodat er voldoende tijd voor overdracht is.

De afgelopen jaren heeft Dijkstra gewerkt aan de professionalisering van het bureau naar een meer vraaggerichte organisatie, en het versterken van de positie van het NHG in het zorgveld. Het NHG stelt de huisarts in staat om een goede kwaliteit huisartsenzorg te leveren. Niet alleen door het ontwikkelen van richtlijnen, maar toenemend door het leveren van de juiste wetenschappelijke kennis en toepassingsmogelijkheden die ingezet kunnen worden voor persoonsgerichte zorg.

Zo is er meer aandacht gekomen voor gedeelde besluitvorming en het versterken van de positie van de patiënt. Een aansprekend en succesvol voorbeeld hiervan is Thuisarts.nl. “Ik ben trots en dankbaar dat ik leiding heb mogen geven aan het NHG. Voor mij is het moment gekomen om me te oriënteren op een nieuwe fase met nieuwe uitdagingen. Ik laat het NHG in vertrouwen achter en maak graag plaats voor een nieuwe voorzitter.”

De Raad van Toezicht bedankt Dijkstra voor zijn positieve bijdrage aan het ontwikkelen van het NHG tot de toekomstbestendige organisatie die het nu geworden is.