U bent hier

Organisatie van kwaliteit in de praktijk

Laatste aanpassing. 21 februari, 2019

Patiënten mogen van hun huisarts persoonlijke en kwalitatief goede zorg verwachten, die past bij hun specifieke situatie en die medisch inhoudelijk bij de tijd is. Dat vergt de inzet en systematische bewaking van de juiste mensen en middelen. Hoe kunnen huisartsen dat goed organiseren?

Het NHG ondersteunt haar leden bij (het opzetten van) de organisatie en systematische bewaking van goede kwaliteit van zorg binnen de huisartsenvoorziening. Dit dossier bevat een overzicht van uiteenlopende producten zoals het laatste nieuws, publicaties, praktijkorganisatorische richtlijnen, verwijzingen naar scholingen, handleidingen, voorbeeld-protocollen, voorbeeld-werkafspraken en naslagwerken.

Medisch-inhoudelijke ondersteuning vindt u onder Medisch-Inhoudelijke Richtlijnen.

Nieuws

30 januari, 2019
Vanaf 1 januari 2019 is certificering volgens het schema van NHG-Praktijkaccreditering® (NPA) aangepast naar een driejaarlijkse cyclus. Praktijken die zich laten certificeren via NPA bv, mogen dat...

Publicaties

Deze richtlijn beschrijft de gegevens die de huisarts als waarnemer op een centrale huisartsenpost (CHP) als professionele samenvatting te zien krijgt. Deze richtlijn beschrijft ook welke gegevens u als behandelend huisarts mag terugverwachten van een CHP.
Deze in 2010 gelanceerde NHG/KNGF-richtlijn biedt huisarts en fysiotherapeut de basis voor de overdracht van zorginhoudelijke gegevens.