U bent hier

Organisatie van kwaliteit in de praktijk

Laatste aanpassing. 23 februari, 2022

Patiënten mogen van hun huisarts persoonlijke en kwalitatief goede zorg verwachten, die past bij hun specifieke situatie en die medisch inhoudelijk bij de tijd is. Dat vergt de inzet en systematische bewaking van de juiste mensen en middelen. Hoe kunnen huisartsen dat goed organiseren?

Het NHG ondersteunt haar leden bij (het opzetten van) de organisatie en systematische bewaking van goede kwaliteit van zorg binnen de huisartsenvoorziening. Op onze kwaliteits-startpagina kunt u kiezen voor diverse manieren van ondersteuning. In onderstaand dossier vindt u een overzicht van uiteenlopende producten zoals het laatste nieuws, publicaties, praktijkorganisatorische richtlijnen, verwijzingen naar scholingen, handleidingen, voorbeeld-protocollen, voorbeeld-werkafspraken en naslagwerken.

Medisch-inhoudelijke ondersteuning vindt u onder Medisch-Inhoudelijke Richtlijnen.

Nieuws

10 september, 2020
Een slim kwaliteitssysteem helpt zowel de huisarts als de patiënt verder. De zorg wordt er beter van én het levert tijdswinst en meer werkplezier op. Maar hoe pakt u dat aan? In een korte animatie...

Publicaties

Deze richtlijn beschrijft de gegevens die de huisarts als waarnemer op een centrale huisartsenpost (CHP) als professionele samenvatting te zien krijgt. Deze richtlijn beschrijft ook welke gegevens u als behandelend huisarts mag terugverwachten van een CHP.

Patiëntenvoorlichting

Advies

NHG-erkende, persoonlijke ondersteuning bij het organiseren van zowel medisch-inhoudelijke als praktijkorganisatorische kwaliteit.

NHG-Expertgroepen