U bent hier

Dossier Persoonsgerichte Zorg

Laatste aanpassing. 28 juni, 2022

Persoonsgerichte zorg is een kernwaarde van de huisartsenzorg
  • zorg waarbij de hele mens centraal staat en niet diens ziekte of beperking
  • die afgestemd is op individuele kenmerken, behoeften en context van de patiënt
  • die gebaseerd is op het samen beslissen welke zorg nodig en bij de persoon passend is
  • met continuïteit zodat het mogelijk is om een vertrouwensrelatie op te bouwen

Het doel van het programma persoonsgerichte zorg is het ondersteunen van huisartsen en praktijkmedewerkers met producten die hen in staat stellen om patiënten de beste zorg op maat te geven. Denk aan samen beslissen, begrijpelijke communicatie en zelfzorg.

Start nationale campagne Samen Beslissen

Op 6 september 2021 start de grootste campagne over Samen Beslissen ooit. De patiënten-en brancheorganisaties uit de medisch-specialistische zorg, de huisartsenzorg, de paramedische zorg en de wijkverpleging zijn betrokken bij de lancering van de campagne. Ook het NHG is partner. Lees hoe u, als zorgverlener, ook mee kunt doen. 

Begrijpelijke communicatie

Zelfzorg

Het NHG vindt het belangrijk dat patiënten goede en betrouwbare voorlichting krijgen over ziekten en aandoeningen. Daarom maakt het NHG verschillende producten ter ondersteuning van de voorlichting, vóór, tijdens en na het consult. Deze producten sluiten aan op de wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen.

Praktijkorganisatie 

Nog meer tools voor de praktijk

Meer informatie: kenniscentrum@nhg.org

Nieuws

6 september, 2021
Vandaag start de grootste campagne over Samen Beslissen ooit. De campagne stimuleert een openhartig gesprek tussen zorgverlener en zorggebruiker. De campagne is gelanceerd vanuit...