U bent hier

Dossier Ouderenzorg

Laatste aanpassing. 10 juli, 2017

Zorg voor ouderen brengt veelal specifieke problematiek met zich mee. In dit webdossier vindt u uiteenlopende informatie over huisartsenzorg voor ouderen. Uiteenlopend van het Standpunt huisartsgeneeskunde voor ouderen, richtlijnen, scholing, informatie voor patiënten en hele praktische hulpmiddelen voor ondersteuning in de praktijk tot interessante links.

 

Dossierhouder: Linda Tolsma

Nieuws

8 juni, 2017
Iedereen die niet gereanimeerd wil worden kan vanaf vandaag een niet-reanimerenpenning aanschaffen via de Patiëntenfederatie Nederland.

Expertgroepen

Laego

Landelijk netwerk van kaderhuisartsen ouderengeneeskunde. Heeft als doel om de eerstelijns ouderenzorg te optimaliseren, zowel voor thuiswonende ouderen als voor ouderen in een verzorgingshuis. Onze visie is dat ouderen met complexe problematiek baat hebben bij de huisarts als regisseur, die nauw samenwerkt met anderen.

Kaderartsen ouderengeneeskunde per provincie

Toolkit advance care planning mbt levenseinde

Publicaties

In de richtlijn ADEPD is een registratie advies door de werkgroep opgesteld voor ouderenzorg en polyfarmacie.
Al bijna twee jaar geleden promoveerde Marieke Perry op haar proefschrift Development and evaluation of a dementia training programme for primary care. Nu zij hiervoor tijdens de NHG-Wetenschapsdag de Telesphoresprijs ontving (zie het verslag daarvan achter in dit nummer), werd het dus de hoogste tijd om haar eens te interviewen over haar onderzoeksresultaten en het belang daarvan voor het werk van de huisarts.