U bent hier

Dossier Griepvaccinatie

Laatste aanpassing. 2 oktober, 2018

Jaarlijks vaccineren huisartsen ruim 3 miljoen geïndiceerden tegen griep. Het griepvaccin verlaagt de kans op griep, verkleint de kans op complicaties, zoals pneumonie, hartinfarct en ontregeling van diabetes mellitus, en voorkomt daarmee sterfgevallen en ziekenhuisopnames. De vaccinaties worden verstrekt vanuit het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG).

Het NHG biedt u ondersteuning bij en informatie over griep en griepvaccinatie in de vorm van de NHG/SNPG-Handleiding en Thuisarts.nl.

Contact

Bij vragen over de bestelling van de griepvaccins, de aflevering, declaratie en organisatie en uitvoering kunt u terecht bij de SNPG: telefoonnummer 0900 – 47 43 777 (10 cent per minuut) of e-mail: griep@snpg.nl

Bij huisartsgerelateerde medisch-inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het NHG via: griep@nhg.org.

Dossierhouder: h.vrieze@nhg.org

 

Meer informatie over griep en griepvaccinatie

Het RIVM geeft veel informatie over griep.

Voor professionals

Voor patiënten

Voorlichting

Nieuws

17 september, 2018
De jaarlijkse griepcampagne gaat weer van start. Belangrijkste wijziging voor het griepseizoen 2018/2019 zijn de vernieuwde uitnodigingsmaterialen: de folder om mee te sturen met de uitnodiging is...

Publicaties

Deze NHG-Tabel koppelt de indicaties zoals genoemd in de NHG-Standaard Influenza en influenzavaccinatie aan ICPC codes. Eenmaal ingebouwd in uw HIS, vereenvoudigt deze tabel het selecteren van patiënten die in aanmerking komen voor de griepprik.