U bent hier

Dossier Influenzavaccinatie

Laatste aanpassing. 5 april, 2018

Jaarlijks vaccineren huisartsen ongeveer 3,4 miljoen geïndiceerden tegen influenza. Het influenzavaccin verlaagt de kans op influenza, verkleint de kans op complicaties, zoals pneumonie, hartinfarct en ontregeling van diabetes mellitus, en voorkomt daarmee sterfgevallen en ziekenhuisopnames. De vaccinaties worden verstrekt vanuit het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG).

Het NHG biedt u ondersteuning bij en informatie over influenza en influenzavaccinatie in de vorm van de NHG/SNPG-Handleiding en Thuisarts.nl.

Contact

Bij vragen over de bestelling van de influenzavaccins, de aflevering, declaratie en organisatie en uitvoering kunt u terecht bij de SNPG: telefoonnummer 0900 – 47 43 777 (10 cent per minuut) of e-mail: griep@snpg.nl

Bij medisch-inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het NHG via: griep@nhg.org.

Dossierhouder: h.vrieze@nhg.org

 

Meer informatie over influenza en influenzavaccinatie

 

Het RIVM geeft veel informatie over influenza.

Voor professionals

Voor patiënten

Nieuws

21 september, 2017
De voorbereidingen voor de jaarlijkse griepcampagne zijn gestart. Dit jaar is er extra aandacht voor het registreren van het batchnummer van het gebruikte vaccin in het dossier van iedere...

Publicaties

Deze NHG-Tabel koppelt de indicaties zoals genoemd in de NHG-Standaard Influenza en influenzavaccinatie aan ICPC codes. Eenmaal ingebouwd in uw HIS, vereenvoudigt deze tabel het selecteren van patiënten die in aanmerking komen voor de griepprik.