U bent hier

Dossier Griepvaccinatie

Laatste aanpassing. 20 juni, 2022

Op deze pagina vindt u informatie om het griepvaccinatieprogramma zo makkelijk mogelijk in uw huisartsenpraktijk uit te voeren.

Jaarlijks vaccineren huisartsen ruim 3,2 miljoen geïndiceerden tegen griep. Griepvaccinatie bij geïndiceerde patiënten verkleint de kans op griep en complicaties, zoals pneumonie, hartinfarct en ontregeling van diabetes mellitus, en voorkomt daarmee sterfgevallen en ziekenhuisopnames. De vaccinaties worden verstrekt vanuit het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG).

Documenten te gebruiken bij vaccineren 

Contact

Bij vragen over de bestelling van de griepvaccins, de aflevering, declaratie en organisatie en uitvoering kunt u contact opnemen met Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG) via: 085 – 02 98 705 (gratis) of griep@snpg.nl.   

Bij huisartsgerelateerde medisch-inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het NHG via: kenniscentrum@nhg.org.

 

Nieuws

20 september, 2021
Vandaag verscheen een advies van de Gezondheidsraad over griepvaccinatie, er zijn 7 nieuwe doelgroepen toegevoegd aan het bestaande overzicht met patiëntgroepen. Een deel van de patiënten uit deze...

Publicaties

Deze NHG-Tabel koppelt de indicaties zoals genoemd in de NHG-Praktijkhandleiding Griepvaccinatie aan ICPC codes. Eenmaal ingebouwd in uw HIS, vereenvoudigt deze tabel het selecteren van patiënten die in aanmerking komen voor de griepprik.