U bent hier

Blog: Eindelijk! De bètaversie NHG-Standaarden staat online

Ton Kuijpers- 21 november, 2018

De vertrouwde NHG-Standaarden: welke huisarts kent ze niet? Er staat iets groots te gebeuren voor dit veelgebruikte NHG-product: halverwege 2019 lanceert het NHG een nieuwe omgeving, waar u alle NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker vindt, gebruikt en toepast.

Op 9 november 2018 is de bètaversie van de website gelanceerd. Via deze blogreeks vertellen wij over het proces, de resultaten, en wat u de komende tijd van ons kunt verwachten. Na de eerste blog  is vandaag Ton Kuijpers van het cluster Richtlijnontwikkeling & Wetenschap aan het woord. Hij is als inhoudelijk deskundige nauw betrokken bij het ontwerp van deze website.

Vuurdoop

Op 9 november was het zover: de bètaversie van de gloednieuwe NHG-Standaardenwebsite werd gelanceerd op het NHG-Congres 2018 in Den Haag. Klaar voor de vuurdoop: de website werd blootgesteld aan honderden geïnteresseerde maar kritische huisartsen.

Na het iteratieve ontwikkelproces, de nieuwe website telkens aanpassend aan de hand van voortschrijdend inzicht, waren wij tevreden over de bètaversie van de NHG-Standaardenwebsite zoals die nu staat. We zagen ernaar uit om de website in de NHG-Proeftuin aan u te laten zien. Hoe blij wij ook met de website zijn, uiteindelijk moet u er als eindgebruiker mee werken en is uw feedback doorslaggevend.

 

Gelukkig, de website werd lovend ontvangen. We hebben vele enthousiaste reacties ontvangen over de gebruiksvriendelijkheid, leesbaarheid en overzichtelijkheid. Waar we op hoopten, hebben de congresbezoekers meer dan bevestigd: we zitten op de goede weg!

Feedback, groot en klein

Het warme onthaal van de bètasite op het NHG-Congres is zeker niet het eindpunt. De nieuwe website is voor iedereen beschikbaar. U kunt nog eens op uw gemak rondkijken, of voor het eerst een kijkje nemen. Valt u iets positief op, of heeft u een verbeterpunt? Laat uw feedback achter in het pop-up-feedbackformulier. Dit is mogelijk tot januari 2019. Kleine verbeterpunten proberen wij direct op te pakken. Grotere veranderingen voeren we in de loop van februari door.

 

2019: NHG-Standaardenwebsite in gebruik

Het streven is om de NHG-Standaardenwebsite in de 2e helft van 2019 klaar te hebben voor het dagelijkse gebruik in de spreekkamer. Tot die tijd kunt u gebruikmaken van de NHG-Standaarden op de reguliere website, maar ook de 5 standaarden op de bètasite zijn volledig up-to-date.

Ik geef het stokje door aan Margriet Bouma van het cluster Richtlijnontwikkeling & Wetenschap. Zij vertelt over de feedback die wij ontvangen hebben en hoe deze is gebruikt bij de doorontwikkeling van de website.

Groet,

Ton Kuijpers

senior wetenschappelijk medewerker
cluster Richtlijnontwikkeling & Wetenschap